There are no translations available.

webb top Kulturfabrik

Lördag den 7/3 går årets Kulturfabrik av stapeln på Agora i Skäggtetorp. Kl 12-16 fylls hela huset med massor av aktiviteter för barn; skapande verkstäder, teater och sagostunder.  Själva tar vi med oss en del av vår Folkskolemiljö. Hur var det egentligen att gå i skolan förr i tiden? Besök lärarinnorna i vårt gammaldags klassrum och prova på hur livet som skolelev för över 100 år sedan!

Fri entré

Medverkande:
Agora, Ateljé Passagen, Friluftsmuseet Gamla Linköping, Flygvapenmuseum, Hemslöjden, Kulturskolan, Stadsbiblioteket och ung scen/öst, Östergötlands museum.

Dagsprogram och mer info på Linköpings kommuns webbplats

There are no translations available.

de geer beskuren 2020

Lördag den 29/2 kl 13-16 är du välkommen på gratis drop in-visning i några av våra miljöer. Det är andraårselever från utbildningen Event & resor, Hotell- och Turismprogrammet, på De Geergymnasiet i Norrköping som visar Villa Lugnet, Solliden, Folkskolan, von Lingens gård och Tidstorp. 

Varmt välkommen!

There are no translations available.

Söndagarna 8, 15, 22 & 29/3 kl 15.00 hålls en serie spännande föreläsningar på temat integration.
Föreläsningarna äger rum i Kapellet och tar ca 45 minuter. Entré 50 kr (kontant eller Swish). Ingen föranmälan (först till kvarn).
För mer info, ring 013-12 11 10

Varmt välkommen!

 

Paulina

8/3 kl 15.00: Från Libanon till Sverige
Paulina Andersson, syrian och biträdande rektor på Nygårdsskolan, kom som 6-åring med sin familj från krigets Libanon på 1970-talet. Paulina berättar personligt sin egen
historia och hur hon med sina dubbla kulturkompetenser kunnat fungera som stöd för andra invandrare, privat och professionellt.

 

karl anders farg

15/3 kl 15.00: Integration - ett lyft för medicinsk forskning
Hör Anders Rosén, professor emeritus vid Linköpings universitet, som hjälpt många nyanlända på väg in i det svenska samhället, samtala med medicine doktor Karlhans Fru Che, som invandrat från Kamerun, disputerade vid Linköpings universitet 2011 och idag är verksam vid Karolinska Institutet, institutet för miljömedicin.


en enkel biljett till sverige foto privat

22/3 kl 15.00: En enkel biljett till Sverige 
Utifrån boken och utställningen ” En enkel biljett till Sverige” berättar Lars Danielsson, författare och frilansskribent, om 1950-talets italienska invandrare och Saabs hantering av integrationen i Linköping. De invandrarovana Linköpingsborna kom att konfronteras med en invandrargrupp som kom hit med nya traditioner och en ny kultur.

 

131207A

29/3 kl 15.00: De komma från öst och väst...
Misha Jaksic, ortodox präst och samordnare vid Sveriges Kristna Råd, berättar om sin egen bakgrund, om sitt arbete i den ortodoxa kyrkan i Sverige och som ortodox samordnare.